Kirk Hammett era invitat acum 37 de ani pentru a se alătura trupei Metallica

Kirk Hammett era invitat acum 37 de ani pentru a se alătura trupei Metallica

Kirk Hammett se alatura trupei Metallica

In dupa amiaza zilei de 1 aprilie 1983, chitaristul Exodus, Kirk Hammett era la toaleta atunci cand a sunat telefonul. In momentul in care a raspuns la apel, de cealalta parte a firului era Mark Whitaker. Dupa ce au schimbat cateva vorbe , Whitaker a trecut direct la subiect si l-a intrebat pe Hammett daca ar dori sa i-a parte la o auditie pentru Metallica.

Crezand ca este o gluma de 1 aprilie Kirk Hammett a respuns “Yeah, right” si apoi a inchis. Whitaker a sunat apoi catre managerul Metallica, Johny Z si l-a pus sa il sune direct pe Hammett. Atunci cand Hammet a intrebat de ce Metallica vrea sa il inlocuiasca pe Dave Mustaine, Whitaker a raspuns “He f—ing sucks man”, potrivit biografiei “Birth School Metallica Death, Vol.1” de Paul Brannigan si Ian Winwood. “His tone sucks, his playing…He’s a f—ing drunk.”

Whitaker i-a transmis lui Hammett ca ii va trimite o copie dupa demo-ul No life til Leather a celor de la Metallica si ca ar trebui sa invete piesele. In loc sa astepte pachetul, Hemmett a tras cateva sfori si a facut rost mai rapid de copia demo-ului. Pana la 12:00, 2 aprilie el invatase jumatate din melodii.

Chitaristul Exodus Gary Holt a fost surprins cand a auzit ca Hemmett va sustine o auditie pentru Metallica. cei doi erau prieteni apropiati. Hammett a fost cel care il invata chitara si cum sa compuna o piesa. Dar Kirk Hammett era forta creativa din spatele trupei Exodus si Holt a realizat ca fara Kirk el va trebui sa decida directia trupei. “Am vrut ca trupa sa cante mai rapid” a spus Holt. “Am vrut ca piesele sa fie mai dure si mai heavy, asa ca in momentul in care Kirk a plecat, ma lasat pe mine sa fac ceea ce vreau, ceea ce a fost in regula.”

Pentru a sarbatori plecarea lui Kirk Hammett catre Metallica, cei de la Exodus au organizat o petrecere pentru chitarist si s-au facut toti praf. Apoi, Holt si vocalistul Paul Baloff au taiat imaginea lui Hammett dintr-un teanc de fotografii promotionale pentru Exodus si le-au lipit peste tot prin Waldorf Club. “Kirk alerga din stanga in dreapta pantru a da jos aceste imagini” spune Holt. “A intrat in baia fetelor si a le-a scos din wc-uri. Nu stiu de ce era atat de frenetic, dar a fost funny toata situatia.”

Biletele la concertul Metallica intră în vânzarea generală, se ...

O saptamana mai tarziu, Kirk Hammett a zburat din San Francisco catre Newark, N.J. Pe toata durata zborului acesta avea emotii din cauza faptului ca avea amplificatorul Marshall ambalat intr-o cutie. Era infasurat in prosoape si banda izolatoare dar tot era ingrijorat.

Cel mai bine se simtea in legatura cu chitara deoarece era in compartimentul de deasupra capului. Cand a aterizat avionul, Hammett s-a intanlit cu Whitaker pe aeroport si si-a preluat echipamentul. Apoi a plecat catre Music Building unde Hammett s-a prezentat la auditie. Tot ce mai ramasese de facut era ca Metallica sa ii dea vestile proaste co-fondatorului Dave Mustaine.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook

 

dynutrition.ro