Cele mai bune albume ale anului 2000 şi muzica ce ne-a schimbat viziunea şi poate viaţa

Cele mai bune albume ale anului 2000 şi muzica ce ne-a schimbat viziunea şi poate viaţa

Cele mai bune albume ale anului 2000

Este sigur ca anul 2000 a fost foarte promitator pentru muzica rock. Pe masura ce anii ’90 se apropiau de sfarsit, posturile radio au inceput sa imbratiseze nasterea unui nou stil – nu metal. Casele de discuri s-au grabit sa semneze trupe si sa mizeze pe ele ca ar putea fi „the next big thing in heavy rock„. Un numar mare din acele trupe au iesit in lumina mainstream in 2000.

„Clasa anului 2000” ne-a dezvaluit o serie de trupe care aveau sa domine primele doua decenii ale secolului XXI. Linkin Park, Disturbed si 3 Doors Down sunt printre grupurile care isi lanseaza albume in acel an, in acelasi timp cu artisti precum Papa Roach, Queens of The Stone Age si At the Drive.

Totusi anul 2000 nu a fost un mediu propice doar pentru nu metal dar si pentru pop-punk. Veterani precum Green Day si The Offspring au scos albume noi, in timp ce New Found Glory si Good Charlote au venit cu urmatorul val de trupe.

Daca ai fost un fan al rockului 2000ai o groaza de albume de calitate pe care sa le asculti, motiv pentru care am venit cu aceasta lista de albume excelente. Vezi mai jos lista cu cele mai tari albume ale anului 2000.

A Perfect Circle, ‘Mer De Noms

A Perfect Circle - Mer De Noms [180g LP ltd. ed] (2vinyl) - eMAG.ro

De la tehnicul de chitara pana la vocalist si producatorul trupei, aceasta a fost calatoria lui Billy Howerdel, care a reusit sa-l atraga pe Maynard James Keenan in acest cerc. Dupa cum te-ai putea astepta exista elemente heaavy ale trupei TOOL , dar albumul „Mer De Noms„a celor de la A Perfect Circle a creat o atmosfera melancolica dand uneori impresia unui soundtrack de film.

Per total, albumul debut a fost de mare succes, ridicamdu-se pana pe locul 4 pe Bilboard 2000 si a rezuntat intr-un record de vanzari la nivel mondial. Mai important este ca Howardel si-a gasit un loc de expansiune a muzicii sale, a creat o trupa si i-a mai dat lui Keenan un loc unde sa isi puna creativitatea in functiune.

AFI, ‘The Art of Drowning’

AFI : The Art Of Drowning CD (2000) 794171583522 | eBay

AFI nu prezentase initial interes pentru marile label-uri, dat The Art od Drowing a ajutat cu siguranta la deschiderea unor usi. Cel de-al cincilea album de studio al trupei i-a impins pe artisti pe posturile de radio cu piesa „The Days of the Phoenix” iar uyltima parte a discului este una puternica avand piese precum „Wester”, „6 to 8” si „The Despair of Factor”. Piesa preferata a albumului pare sa fie „The Lost Souls” care va fi ascultat multi ani la rand de catre fani.

Alkaline Trio, ‘Maybe I’ll Catch Fire’

Alkaline Trio - Maybe I'll Catch Fire | Références | Discogs

Albumul ‘Maybe I’ll Catch Fire‘ este adesea trecut cu vederea, poate din cauza faptului ca urmeaza un debut excelent cu „Goddamnit” si poate naturii sale mai intunecate, dar este un album esential in istoria grupului, care se ridica in timp si are multe piese super bune. „Keep’ Em Coming” deschide albumul pe o nota optima dar este ca o anomalie mai ales pentru un album dark. „You have got so far to go” se remarca prin soundul de pana al basistului Dan Adriano, iar piesa de final „Radio” este cu siguranta un standout ce a devenit favoritul fanilor.

Bad Religion, ‘The New America’

Bad Religion - New America - The New America - YouTube

Desi adeseara trecut cu vederea in discografia celor de la Bad Religion, albumul „New America” ramane un album foarte calitativ. Poate vina acestui album produs de Todd Rundgren este ca, nu ai o anumita melodie super importanta ce atrage ascultatori, ci albumul este super bun per total. Piesa super energica de la inceput „Uou’ve got a Chance” arata promitator, in timp ce cea mai melodia „It is a long waty to the Promise Land” este un titlu captivant ce tine albumul cu „solid cuts”. Un stand up melodic este „A Streetkid Named Desire”, energie pura este „A Whisper in Time”, si full power este „Let In Burn”. Albumul este unul solid dar cumva din anumite motive nu a prins foarte bine in sfera rockerilor veterani.

Deftones, ‘White Pony’

White Pony - Wikipedia

Dupa ce a generat o goraza de forfota din lansarile anterioare, cei de la Deftones au luat in sfarsit avant cu albumul „White Pony” din 2000. Acest album este produs de Terry Date si a devenit materialul audio definitoriu a anului 2000, scotand in evidenta pe deplin potentialul trupei. Un succes monstruos l-a avut piesa „Change (In The House of Flies„, ce a pus in evidenta capacitatile vocale a lui Chino Moreno. Piesa a ajuns pe locur trei in topurile alternative si pe locul 9 in Mainstream Rock. Cu toate ca nu s-a bucurat ope deplin de un suport radio, albumul a generat o energie incredibila mai ales prin piesa „Back To School”, „RxQueen” sau „Digital Bath„. Albumul a ajuns in cele din urma sa primeasca discul de platina.

Disturbed, ‘The Sickness’

Disturbed - The Sickness (cd) - eMAG.ro

Disturbed au ajuns pe scena anilor 2000 bucurandu-se de o ascensiune constanta cu albumul debut „The Sickness„. Piesa de deschidere „Stupify”, s-a bucurat de o redare radio indelungata, dar a ajuns doar pe pozitia 10 in scena alternativa si 12 in Mainstream Rock. Oricum acest lucru s-a dovedit doar un aperitiv pentru succesul ce avea sa urmeze.

„Down With the Sickness” a surprins imaginatia fanilor cu renumita vocaliza „Oa-a-a-a” a lui David Draiman. Piesa a urcat pe locul 8 in scena alternative si 5 in Mainstream Rock devenind practic un imn al trupei. Distrubed devenise o forta noua in industria muzicala. Desi albumul a ajuns doar pe locul 29 in topul Billboard, cu siguranta s-a bucurat de o putere de sedere indelungata. Dupa un timp albumul a fost premiat cu discul de platina. „Sickness” a stabilit unstandard pentru o trupa care avea sa domine scenele in urmatoriul deceniu.

Godsmack, ‘Awake’

Godsmack - Awake - CD album enhanced - eMAG.ro

Godsmack si-a construit drumul cu albumul self-titled, ajungand pe locul 5 dar cu Awake au adus materiale noi. Ramanand intr-o perspectiva similara, albumul „Awake” este un album plind de riffuri purternice. Pe disc se afla de asemenea piesa „Greed” care a ajuns pe locul 3 in topurile Mainstream Rock si un alt single „Bad Magick” a tinut sus muzica rok in topurile radio. Privit ca un pas inapoi totusi albumul este plin de piese de calitate precum „Sick of Life” „Mistakes” sau instrumentalul „Vampires”. Albumul „Awake” a fost premiat de doua ori cu discul de platina.

Green Day, ‘Warning ‘

Warning (Green Day album) - Wikipedia

Green Day au creat valuri mari in anii ’90 aparand ca lideri ai noii generatii pop-punk. Pe masura ce noul deceniu a inceput grupul a venit cu ceva nou si anume albumul „Warning„. Albumul dispune de o paleta larga de influente dand sound-ul punk cumva la o parte. Albumul a ajuns pe locul 4 in top Bilboard 200 si a avut o multime de single-uri ce au rulat pe posturile radio. Piesa „Minoroty” a ajuns pe locul 1 in Modern Rock.

HIM, ‘Razorblade Romance’

Him - Razorblade Romance (CD) - eMAG.ro

Cel mai bun set al trupei ‘Razorblade Romance’ este un album melodic ce incepe cu piesa „Join Me in Death”. Albumul este presarat cu vocalize dark gothic ale frontman-ului Ville Valo . Albumul a avut o ascensiune filminanta in USA cu piesele „Your Sweet Six Six Six” si coverul dupa Chris Isaak „Wicked Game”.

Limp Bizkit, ‘Chocolate Starfish and The Hot Dog Flavored Water’

Limp Bizkit - Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavoured Water ...

Linkin Park, ‘Hybrid Theory’

Hybrid Theory (Special Edition) by Linkin Park on Amazon Music ...

Marilyn Manson, ‘Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death)’

Marilyn Manson - Holy Wood (FULL ALBUM) | Marilyn manson, Valley ...

New Found Glory, ‘New Found Glory’

New Found Glory "New Found Glory" CD - IndieMerchstore

Nickelback, ‘The State’

Nickelback - The State (2017, Vinyl) | Discogs

NOFX, ‘Pump Up the Valuum’

Pump Up The Valuum – Fat Wreck Chords

The Offspring, ‘Conspiracy of One’

Offspring The - Conspiracy Of One (cd) - eMAG.ro

Papa Roach, ‘Infest’

Papa Roach - Infest | Releases, Reviews, Credits | Discogs

Pearl Jam, ‘Binaural’

Pearl Jam - Binaural - Amazon.com Music

Queens of the Stone Age, ‘Rated R’

Rated R: How Queens Of The Stone Age Became Rock Royalty

Rage Against the Machine, ‘Renegades’

Rage Against The Machine - Renegades | Releases | Discogs

Smashing Pumpkins, ‘Machina / The Machines of God’

Smashing Pumpkins - Machina / The Machines Of God - CD album - eMAG.ro

Snot, ‘Strait Up’

Snot - Strait Up [Vinyl] - Amazon.com Music

Taproot, ‘Gift’

Taproot - Gift - Amazon.com Music

3 Doors Down, ‘The Better Life’

3 Doors Down - The Better Life (Bonus Disc Edition) (2001, CD ...

Vast, ‘Music for People’

VAST - Music For People | Releases | Discogs

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook

10 gânduri despre “Cele mai bune albume ale anului 2000 şi muzica ce ne-a schimbat viziunea şi poate viaţa

Lasă un răspuns