Lucruri fun despre chitara electrică, chitarişti şi ceva trecut glorios

Lucruri fun despre chitara electrică, chitarişti şi ceva trecut glorios

Lucruri fun despre chitara electrica

Mai jos vei gasi o compilatie cu lucruri fun despre chitara electrica, pentru a te ajuta sa iti pastrezi interesul pentru lectiile de chitara pe care le iei. Uneori realitatea este mai ciudata decat ceea ce iti imaginezi.

Spre exemplu cine ar crede ca o chitara (in special una super uzata) ar putea fi vanduta cu un milion de dolari la licitatie. Si cine ar crede ca unul din cei mai mari producatori de chitare a pornit de fapt de la un saxofonist. Dar totusi cred ca cel mai ciudat este sa te casatoresti cu chitara ta…

Hai sa vedem mai jos o copilatie cu lucruri fun despre chitara electrica.

1. Cel mai mare pret platiti pentru o chitara electrica la o licitatie, a fost suma de 959.500 de dolari in 2004 pentru “BlackieStratocaster a lui Eric Clapton. O galagie de bani.

File:Fender Stratocaster Blackie(Tribute Model) sideview.jpg ...

2. Modelul Telecaster de la Fender a fost numit initial Broadcaster, dar existau deja tobe cu acest nume. Se pare ca pentru o perioada destul de mare de timp acest model nu a avut nici un nume, iar Fender aceste chitare fara nume pe headstock. Aceste “Nocasters sunt destul de valoroase pentru colectionari.

145212550 | $919 - Fender Player Telecaster - Butterscotch Blonde ...

3. Fabrica Fender este destul de ocupata. Produce in jur de 90.000 de seturi de corzi pe ani. Asta inseamna 20.000 de mile pe an, suficient pentru a inconjura globul. De asemenea produc aproximativ de 950 de grifuri de chitara pe zi. I anii buni produc aproximativ 250.000 de chitare. De asemenea tot in aceeasi fabrica se mai fac banjouri, mandoline si viori.

Fender UK on Twitter: "#TBT Fender Factory, Fullerton, California… "

Te poate interesa si:

4. In 1950, Leo Fender a testat rezistenta si durabilitatea grifurilor de chitara, punandu-le pe doua scaunde si asezandu-se pe ele.

Leo Fender: The guitar genius who couldn't play a note - Guitar ...

5. Leo Fender nu a fost in nici un caz chitarist ci…saxofonist. Acutualul manager al firmei este tot saxofonist.

Leo Fender Quotes. QuotesGram

6. Daca este sa vorbim despre dragostea fata de chitare, in 2001, Chris Black s-a casatorit cu Stratocasterul sau. Asta devotament!

Man Who Married Fender Strat Dies: Chris Black, R.I.P. ...

7. Jimi Hendrix are in castat pe mormant un Fender Stratocaster. Dooh!

The 27 Club | Jimi hendrix, Old cemeteries, Cemetery art

8. Les Paul a avut in anul 1948 un accident de masina. Acesta l-a rugat pe doctor sa ii puna mana in ghips, in pozitia de cantat la chitara.

Les Paul Trio reunites on New Year's weekend, Jan. 2 - JAZZIZ Magazine

9. In anul 1952 Gibson nu au folosit serii de numere pentru chitare. Asa ca daca detii un chibson fara serie. este un model din 1952.

10. Exista anumite tipuri de chitare care au reputatie proprie. Cateva exemple sunt Stratocaster #0001, detinute de David Gilmour, Lucille detinuta de BB King, Stratocaster “The Duck” detinut de Yngwie Malmsteen, “Muddywood” a lui Billy Gibbons, Stratul “Frankenstein” a lui Eddie Van Heln, “Red Special” lui Brian May si “Space Bass” a lui Bootsy Collins.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook

consumer.huawei.com