Chitara bas, basişti, mituri şi adevăruri din spatele lor - hai să vedem cinci aspecte

Chitara bas, basişti, mituri şi adevăruri din spatele lor – hai să vedem cinci aspecte

Chitara bas si basistii

Basistii par sa fie tot timpul in spate cu exceptia celor care pun stapanire pe intreaga scena. Acesta este si motivul pentru care basistii par atat de misterio si de ce unele mituri abunda despre ei. Este posibil ca chiar unii basisti sa fi crezut aceste mituri inainte sa puna mana pe chitara bas, dupa care in cele din urma sa fi aflat adevarul.

Care sunt cele mai populare mituri despre basisti si cantatul la chitara la bas?

Image result for bass guitarist

1) Ar trebui sa incepi cu cea mai ieftina chitara bas pe care o gasesti

Daca esti incepator nu este o idee foarte buna sa incepi cu modelul de chitara bas la cel mai mic pret pe care il poto gasi. Chitarele bas foarte ieftine tin sa fie prost construite si nu iti pot oferi altceva decat frustrare decat bucuria de a canta. In schimb poti merge pe modele de chitara bas la un pret rezonabil cu o constructie robusta si o calitate a sunetului buna. Aceste modele dun bine construite si dispun de un sunet calitativ, in plus nu trebuie sa jefuiesti o banca pentru un asemenea instrument.

2) Este mai usor de cantat la chitara bass

Chitara bas poate avea doar patru corzi insa acest lucrui nu va face mai usor procesul de invatare a instrumentului. Este un instrument diferit care se aplica o tehnica diferita fata de chitara normala. Asa ca basul nu este neaparat mai usor de cantat.

Image result for bass guitarist

3) Daca nu stii sa canti la chitara, canta pur si simplu la bas!

Acest lucru este cumva legat de mitul de mai sus. Desi exista cativa basisti care au trecut de la chitara la bas, asta nu insteamna ca nu au reusit ca si chitaristi. Unor chitaristi le-ar putea fi dificin in a camta la bas.

Te poate interesa si: JBL Tune 500 – Review casti audio on-ear wireless cu bluetooth

Circumstantele difera, dar in unele cazuri, unii au devenit basisti in trupa pentru ca nimeni altcineva nu a vrut sa ocupe acest post sau pentru ca pur si simplu altii nu erau capabili sa cante la acest instrument.

John Deacon in perioada pre-Queen, canta intr-o trupa intitulata The Opposition. Acesta canta notele basului pe chitara, deoarece basistul nu era deloc bun la acest instrument. Ca si Paul McCartney acesta a ocupat postul de basist full time dupa mai multi ani.

Image result for queen bass guitarist

4) Este absolut necesat sa citesti note si partituri ca basist

Uhm nope – dar este un plus, mai ales daca obiectivele tale de viata ar fi o cariera muzicala, ce necesita citirea unei partituri, predare de teorie muzicala sau transcrierea compozitiilor tale. A fi capabil sa citesti si sa intelegi notatia muzicala este cu suguranta un lucru util, dar poti foarte simplu sa canti la bas si fara a avea aceste notiuni.

5) Basistii stau totdeauna in spate si nu ies in evidenta

Aceasta poate fi reputatia unor basisti din trupele rock care au un vocalist mai activ pe scena si mult basisti ar putea fi mai fericiti sa nu fie in lumina reflectoarelor. Dar sunt o groaza de basisti care pur si simplu pun stapanire pe scena cat ai clipi. Uite-te la Flea de la Red Hor Chilli Peppers, Robert Trujilio, Jason Newsted si multi altii.

Image result for robert bass guitarist

Daca mai aveti mituri care tin de basisti sau chitara bas le puteti lasa in comentarii iar noi le vom pune pe foaie si dezvolta.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook

6 gânduri despre “Chitara bas, basişti, mituri şi adevăruri din spatele lor – hai să vedem cinci aspecte

Lasă un răspuns