Piano Battle: Thomas Enhco vs Vadim Neselovskyi @Jazz Fan Rising

Concert Piano Battle: Thomas Enhco vs Vadim Neselovskyi @Jazz Fan Rising

Concert Thomas Enhco vs Vadim Neselovskyi la Cinema Elvire Popesco

 

comanda-onlineComanda bilete

 

 

Cinema Elvire Popesco, Bucuresti Tuesday, 17 March 2020 / 19:00

Doi pianiști strălucitori se vor întrece în măiestrie și improvizație, spre deliciul Dvs.

În duet la două piane, ei se vor provoca reciproc cu impovizații spectaculoase, teme din ce în ce mai sofisticate și probe de măiestrie. De asemenea, vor alege cele mai frumoase compoziții ale lor, pentru câteva intermezzi solo.

Acest concert este inspirat de filmul “Povestea pianistului de pe ocean” (aka Legend of 1900) al lui Giuseppe Tornatore, cu Tim Roth în rolul principal.

Îl veți vedea în premieră în România pe Thomas Enhco, copil teribil al pianului de jazz.

Născut la Paris în 1988, descendent al legendarei familii de muzicieni Cassadesus, a urcat la 9 ani pe scena festivalurilor de la Marciac, Vienne și Antibes alături de Didier Lockwood, tatăl său vitreg. A scos primul său album de jazz la 15 ani, avându-l în trupă pe Peter Erskine. Un an mai târziu a intrat la Conservatorul din Paris, de unde a fost exmatriculat peste doi ani, când a plecat în Japonia, unde a stat în turnee timp de patru ani și a înregistrat trei albume – unul dintre ele alături de Jack DeJohnette și John Pattitucci.

În 2013, după o perioadă de cântat prin cluburile de jazz din New York, albumul său “Fireflies” câștigă Les Victoires du Jazz 2013 pentru “Cel mai bun album”. În 2014, semnează cu Universal Music și înregistrează la Verve albumul “Feather”, și el nominalizat la Victoires du Jazz în 2015.
În 2017 și-a făcut debutul pe scena de muzică clasică și a început să înregistreze pentru Deutsche Grammophon. În ultimii ani a avut câte 120 de de concerte anual, împărțite între cluburi de jazz și scene de filarmonici din toată lumea.

“În colțul opus”, îl veți admira pe Vadim Neselovskyi.

New-yorkez de loc și ucrainean de origine, Vadim este cel mai tânăr student admis vreodată la Conservatorul din Odessa, la 15 ani. Și-a continuat studiile la în Statele Unite, la Berklee College of Music, perioadă în care a apărut alături de colegii săi Esperanza Spalding și Christian Scott pe un album produs de Pat Metheny.

A continuat la Thelonious Monk Institute, cu bursă integrală acordată de Herbie Hancock, Wayne Shorter și Terence Blanchard. A cântat în turnee internaționale în trupele lui Herbie Hancock, Chaka Chan, Dee Dee Bridgewater și Terry Lyne Carrington. De asemenea, și a împărțit scena cu John Scofield, Terence Blanchard, Benny Golson ori Steve Coleman.

Primul său album solo a fost produs în 2013 de legendarul Fred Hersch și a primit 4 stele Downbeat. Are la activ trei albume in calitate de lider și compozitor.
Formează împreună cu Arkady Shilkloper din Rusia un duet celebru, de o fantastică coeziune și armonie. În această formulă a fost invitatul Jazz Fan Rising în 2015, într-un concert memorabil în care ne-a uimit cu improvizațiile sale spontane.

Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Institutul Francez,
cu sprijinul Air France.
organizator: Jazz Festivals & Events.

CUMPĂRAȚI BILETE prin www.eventbook.ro
sau direct, de la aceste puncte de vânzare:
– librăriile Humanitas și “Kyralina” (str. Biserica Amzei 10)
– cafenelele Lente (Arcului și Dionisie Lupu)
– casieria Cinema “Elvire Popesco” (Bd. Dacia 77)
– casieria Eventbook.ro (str. Boteanu nr.5)
– orice filiala Banca Transilvania (cu rezervare online prin www.eventbook.ro)

Prețul biletului:
80 lei (EARLY BIRD, contingent epuizat în 4 zile de la punerea în vânzare).
120 lei – PREȚ ÎNTREG.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook 

Lasă un răspuns