Despre Freddie Mercury si calitatile sale vocale
Se pare ca nu mai exista loc de contradictie pentru cine castiga coroana; s-a dovedit stiintific ca frontman-ul Queen, Freddie Mercury a fost cel mai tare vocalist din toate timpurile.
Tuturor ne place Queen, sau cel putin o melodie. Nu cred ca exista cineva care sa nu recunoasca melodia Bohemian Rhapsody. Freddie Mercury a fost cu adevarat un “master” al propriilor corzi vocale.
Am auzit o groaza de teorii despre ceea ce a facut vocea lui Mercury atat de speciala. Cum ar fi zvonul ca avea un range de patru octave sau modul in care dintii proeminenti i-au creat o voce distinctiva si i-au imbunatatit calitatile vocale. Se pare ca acum avem cu adevarat un raspuns din partea expertilor in legatura cu acest subiect.
Un grup de oameni de stiinta din Austria, Cehia si Swedia s-au reunit pentru a crea un studiu publicat in Logopedics Phoniatrics Vocology. Acestia au descoperit niste lucruri destul de interesante despre legendarul Freddie Mercury.
In timp ce multi l-au considerat pe Mercury tenor, analiza a 6 interviuri a scos la iveala faptul ca vocea sa vorbita, avea o frecventa 117.3 Hz ceea ce ar fi specifica pentru baritoni.
Te poate interesa si: 15 de lucruri bine de stiut despre concerte celebre
Combinat cu “dovezile anecdotice” prin care Freddie Mercury a refuzat oportunitatea de a canta in duet piese de opera deoarece fanii nu i-ar recunoaste vocea de bariton, oamenii de stiinta sunt siguri ca Mercury era destul de talentat pentru a trece de range-ul de baza si explora partile de tenor.
In termeni mai simpli, Freddie Mercury si-a fortat barierele vocii si culmea, a reusit cu succes.
Din cauza faptului ca Mercury ne-a parasit in 1991, oamenii de stiinta, evident nu au reusit sa ii studieze vocea live. In schimb i-au dat vocalistului Daniel Zangger Borch un task destul de greu. Si anume sa imite vocea muzicala a lui Freddie Mercury si au studiat cea au putut din acest experiment.
Laringele lui Borch a fost filmat la 4000 fps pentru ca oamenii de stiinta sa poata analiza ceea ce au vazut. Asta pentru asi face o idee despre ceea ce facea exact corpul lui Mercury, pentru a atinge acea vocea puternica pe care o cunoastem cu totii.
In acest studiu al vocii sale, s-a dedus faptul ca Freddie Mercury a folosit foarte mult note subarmonice. Acest lucru inseamna ca pliurile ventriculare vibrau impreuna cu faldurile vocale.
Te poate interesa si: Tot ce trebuie sa stii despre Deftones
Vesti proaste pentru restul vocalistilor – acest lucru nu este asemanator cu o tehnica oarecare de respiratie sau orice te mai invata profesorii de canto. Corzile vocale ale lui Mercury pur si simplu vibrau mult mai rapid decat cele ale unui om oarecare.
In timp ce un vibrato tipic se claseaza intre frecventele de 5.4 Hz si 6.9 Hz, cel a lui Mercury era de 7.04 Hz.
Daca ai studiat fonetica, in orice moment al vietii probabil vei cunoaste termeni precum “falduri ventriculare ” si toata aceasta polologhie despre frecvente si alte nebunii. Daca nu, vom rezuma toata treaba la faptul ca Freddie Mercury avea o voce magica, chiar unica.
Cercetatorii au explicat intr-un mod foarte complicat modul in care vibrau corzile vocale ale lui Freddie Mercury spunand:
“Quantitative analysis utilising a newly introduced parameter to assess the regularity of vocal vibrato corroborated its perceptually irregular nature, suggesting that vibrato (ir)regularity is a distinctive feature of the singing voice.”
Asa ca mna – chiar daca este greu de inteles, corzile vocale l-au facut pe Freddie Mercury cel mai tare vocalist ever.
Sustine proiectul => Contemporary-Establishment
Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX
Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru
Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook
Un gând despre “Freddie Mercury a fost desemnat drept cel mai bun vocalist al tuturor timpurilor de catre oamenii de stiinta”