Insect Ark a lansat piesa instrumentala psihedelic-doom "Philae"

Insect Ark a lansat piesa instrumentala psihedelic-doom “Philae”

Insect Ark – Philae

Duo-ul instrumental Insect Ark – format din fondatoarea Dana Schenchter (Swans, Angels of Light, Zeal & Ardor) si Andy Patterson (SubRosa) – ce compun o muzica “de cosmar”, cinematica inca din anul 2011 si au lansat doua albume Full-Lenght.

“Portal/Well” in 2015 si Marrow Hymns in 2018. Lucrurile devin mai intunecate si mai dense pe viitorul lor LP, The Vanishing ce va fi lansat pe 28 februerie prin Profound Lore. Tema albumului este “disontinuitatea vietii, incercand sa pastreze perspectiva asupra faptului ca suntem foarte mici ca entitati”. Acest lucru este redat in 6 track-uri dinamice incluzand piesa “Philae”.

“Single-ul “Philae” urmareste naratiunea epica a unui robot ce calatoreste spre o cometa dina propierea planetei Jupiter.””Calatoria, alaturi de gazda sa, naveta spatiala Rosetta a durat peste 10 ani.” Philae s-a prabusit, a fost atrasa de forta gravitationala a cometei, si de peste un an era pierduta in umbra pe cometa.

Te poate interesa si: Mersul la concerte iti prelungeste viata

Schechter de la Insect Ark continua “Atunci cand am scris Philae” era despre spatiu. Nu spatiul cosmic, spatiu fizic. Am vrut ca melodia sa fie nemuritoare, cu sensuri duale de scufundare si in acelasi timp plutire. Apoi am auzit despre povestea adevarata a a lui Philae dupa ce am terminat de scris melodia. In acel moment am simtit ca muzica si povestea coexista perfect.

In perioada 2011-20155, Insekt Ark a functionat ca proiect solo a unei basiste/multi-instrumentiste Dana Chechter; aceasta a realizat in prima faza trei piese pe care a cantat la toate intrumentele (Collar 7, Long Arms 10, LP Portal/Well).

In perioada 2015-2019 tobosarul Ashley Spungin s-a alaturat proiectului. In 2019 tobosarul Andy Patterson (SubRosa) s-a alaturat grupului. Duo-ul a petrecut o luna la studiourile The Boar’s Nest, in Salt Lake City pentru inregistrari si in acelasi timp pentru pregatirileturneului american. Noul album este acum gata si va fi lansat in februerie 2020 prin Profound Lore Records.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook 

Lasă un răspuns