Concert Dominic Miller Group la Jazz Nouveau in Control club

Concert Dominic Miller Group la Jazz Nouveau in Control club

Concert Dominic Miller in Control

Cât de des ai ocazia să vezi pe scenă un instrumentist care a cântat cu Sting, Tina Turner, Phil Collins, Vinnie Colaiuta, Katie Melua, Manu Katche, Chris Botti, Level 42, sau The Pretenders?

16 martie 2020 este unul dintre acele rare momente, seara în care la Jazz Nouveau, pe scena din Control Club va urca chitaristul de origine argentiniană, Dominic Miller, împreună cu Nicolas Fiszman-bas, Mike Lindup-clape, Santiago Arias-badoneon, Rhani Krija-percuții, Jacob Karlzon-clape.

Născut în Argentina în 1960, Miller și familia sa se mută în Statele Unite, în Racine, Wisconsin.
La vârsta de 15 ani debutează pe o scenă de club, cântând cu un grup de soul.

Pleacă la Londra să studieze la Guildhall School of Music, și apoi continuă la prestigiosul Berklee College of Music în Boston, SUA.

Sebastião Tapajós, faimosul instrumentist brazilian este unul dintre chitariștii de la care Dominic Miller a luat lecții în acea perioadă.

Dacă în anii ’80 a concertat intens alături de trupele King Swamp și World Party, din anii ‘90 numele său este strâns legat de Sting, celebrul artist britanic alături de care a înregistrat nu mai puțin de zece albume, din 1991 până în 2016.

Dominic Miller a contribuit la compunerea unuia dintre cele mai cunoscute hit-uri ale lui Sting, Shape of my heart.

Printre albumele sale solo, un loc aparte îl ocupă Shapes, un omagiu adus marilor compozitori Bach, Beethoven sau Albinoni.

Instrumentist prolific, Dominic Miller poate fi auzit pe mai mult de 70 de discuri, în diverse formule, cel mai recent fiind Absinthe, discul editat de ECM pe care îl va promova în premieră în București.

Concertul este programat la ora 20’00. Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Biletele costă 75 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.
Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook 

Lasă un răspuns