neil-peart-rush-dead

Neil Peart ne-a parasit la varsta de 67 de ani – artisti din lumea muzicii rock ii aduc un omagiu lui Neil Peart

Muzicieni din lumea rock ii aduc un omagiu lui Neil Peart

Muzicieni incluzand membrii Metallica, Black Sabbath, Kiss si Foo Fighters au adus un omagiu bateristului Rush. Neil Peart ne-a parasit acum cateva zile la varsta de 67 de ani.

Stirea a fost confirmata de colegii sai din trupa Rush, Geddy Lee si Alex Lifeson. Acestia au declarat:

“Cu cea mai mare durere in suflet si cu profunda tristete trebuie sa va impartasim vestea trista, ca fratele si colegul nostru de trupa de peste 45 de ani s pierdul lupta cu cancerul (Glioblastom) pe care o duce de peste trei ani.”

Colegul baterist, Mike Portnoy al carui stil a fost puternic influentat de Peart a scris:

“Mi sa rupt sufletul cand am auzit vestea mortii unuia dintre eroii preferati. Neil Peart va fi intotdeauna un mentor si un erou pentru mine iar influenta lui asupra mea ca baterist in ultimii 40 de ani este absolut imposibil de masurat.”

“Dar dincolo de asta, in ultimii 15 ani, el mi-a devenit prieten…intotdeauna a fost un gentleman si o gazda perfecta. Ma invita mereu la soundcheck-uti si petreceam timp inainte de concerte, ori de cate ori Rush ajungea in zona mea. In totdeauna imi trimitea gratuit copii ale cartilor lui noi sau e-mail-uri cu poze din vacanta si cuu fiica lui cea mic Olivia.”

Te poate interesa si: Povestea despre cum Eddie Van Hallen si-a ingropat chitara alaturi de Dimebag Darell

Fontman-ul Foo Fighters, Dave Grohl l-a numit pe Peart “un om genial si atent”. Intr-o declaratie pentru Rolling Stone care suna cam asa: “Astazi, lumea a pierdut un adevarat gigant al muzicii rock and roll”

“O inspiratie pentru milioane de oameni cu un sound inconfundabil, care a inspirat generatii de muzicieni – ca mine – sa puna mana pe betele de tobe si sa alerge dupa un vis. Un om dragut, grijuliu, stralucitor care ne stapaneste radioturile si playlisturile nu numai prin intermediul tobelor dar si a cuvintelor sale frumoase.”

El a continuat: “Am atatea amintiri de-a lungul anilor, dr probabil cea mai speciala a fost ultima data cand l-am vazut. L-am dus pe fiul meu Max la un concert Rush in turneul lor de adio.”

“Neil a fost tot timpul o gazda gratiosa, ne-a invitat la soundcheck si l-a lasat pe Max sa bata la tobe. I-a dat lui Max un autograf pe premier si ne-a lasat sa stam in backstage. In acest punct, daca erai oaspetele lui, faceai parte din familie.”

Te poate interesa si: Vinnie Paul si Dimebag Darell de-a lungul timpului: Fotografii rare cu Pantera

Tot pe retelele de socializare chitaristul Kiss, Paul Sranley a scris: “Stiri absolut oribile. Neal Peart a murit dupa ce s-a luptat cu cancerul, ani de zile. Ultimii lui ani din viata au fost unii grei. Sunt absolut socat.”

Colegul sau de trupa, Gene Simmons a declarat: “Condolenante familiei Peart, prietenilor si fanilor trupei Rush. Neil a fost om sufletist. R.I.P”

Vedeta radio Eddie Trunk a scris: “Una perioadele mele preferate a fost sa fac VH1 Classic in 2006. La un moment dat am petrecut i zi facand un interviu cu Neil Peart. Sper ca cineva sa il gaseasca si sa il puna pe online…”

 

King Diamond a declarat: “Este foarte trist sa aud ca bateristul meu preferat, Neil Peart ne-a parasit. Foarte greu de exprimat in cuvinte nivelul de inspiratie si influenta pe care l-a avut asupra atator muzicieni. Ramane pentru totdeauna primul in lista mea. Adio adevaratul rege.”

Chitaristul Anthrax, Scott Ian: “Cel mai mare baterist din toate dimpurile. RIP Neil Peart. O sa beau ceva si o sa fac air-drum pe Tom Sawyer.”
Chitaristul Metallica, Kirk Hammet a scris un mesaj scurt “RIP to a master” iar Jack Black a avut de asemenea un mesaj scurt “I se va duce dorul maesrtului – Neil Peart RIP.”

 

Paul Stanley

@PaulStanleyLive

Absolutely Horrible News. Neal Peart has died after fighting brain cancer for years. His later life was filled with so much family tragedy. So, so sad. I’m just shocked.

View image on Twitter

Gene Simmons

@genesimmons

My prayers and condolences to the Peart Family, Fans and Friends. Neil was a kind soul. R.I.P……. Rush Drummer Neil Peart Dead at 67 – Rolling Stone https://www.rollingstone.com/music/music-news/neil-peart-rush-obituary-936221/ 

QUEBEC, CANADA - 1st SEPTEMBER: Drummer Neil Peart from Canadian progressive rock band Rush recording their album 'Permanent Waves' at Le Studio, Morin Heights, Quebec, Canada in October 1979. (Photo by Fin Costello/Redferns)

Neil Peart, Rush Drummer Who Set a New Standard for Rock Virtuosity, Dead at 67

Neil Peart, the Hall of Fame drummer for Rush, has died at age 67 of brain cancer.

rollingstone.com

Eddie Trunk

@EddieTrunk

One of my favorite days ever doing TV at VH1 Classic back in 2006. Spent the day doing an hour interview w/Neil Peart @rushtheband . Hope someone finds it & reposts online. 1 of the nicest most grounded people I ever met. . Photo Billy Tompkins

View image on Twitter

Scott Ian

@Scott_Ian

The greatest of all time. RIP Neil Peart. I’m going to go raise a glass and then air-drum the shit out of Tom Sawyer. https://www.instagram.com/p/B7J-TCap_yx/?igshid=tzja4nw0nuz9 

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook 

carturesti.ro

Lasă un răspuns