Povestea despre cum Eddie Van Hallen si-a inglopat chitara alaturi de Dimebag Darell - Contemporary-Establishment

Povestea despre cum Eddie Van Hallen si-a ingropat chitara alaturi de Dimebag Darell

Eddie Van Hallen si Dimebag Darell – Biografie

Eddie Van Halen nu a avut suficient timp pentru a interactiona cu Dimebag Darell de la Pantera, intrucat s-au intanlit doar cu cateva saptamani inainte ca Darell sa fie impuscat pe scena, in timp ce performa cu trupa sa Damageplan in fatidica zi de 8 decembrie 2004. Acest lucru nu l-a oprit totusi pe EVH sa isi onoreze colegul de scena, intrucat a adus un omagiu regretatului muzician, permitand ingroparea uneia dintre cele mai faimoasce chitare alaturi de Dimebag Darell.

Ultimele cuvinte pe scena ale lui Dimebag inainte de a fi asasinat au fost “Van Hallen“. Apoi ucigasul Nathan Gale a deschis focul, ucigand pe loc ex chitaristul Pantera. Alte doua persoane au murit in acea noapte iar 7 au fost ranite, inainte ca un ofiter de politie sa il neutralizeze pe Gale.

Imagini pentru dimebag and evh
Dime & EVH

Vinnie Paul, fratele lui Darell si colegul de trupa a declarat ca aceste cubinte au fost foarte importante pentru cei doi. “Cel mai important lucru care conteaza cu adevarat sunt ultimele cuvinte pe care ni le-am spus inainte de a urca pe scena. Ne incalzeam in backstage exact cum faceam de fiecare data…inainte de a urca pe scena supneam amandoi “Van Halen“! Si acestea au fost ultimele doua cuvinte pe care ni le-am in acea seara. Eu am spus “Van Helen ” el a spus “Van Halen” apoi am urcat pe scena si ne-am facut treaba ca in orice alta seara…dupa un minut si jumatatea avea sa nu il mai vad niciodata.

Dimebag spunea ca asculta Van Halen inainte de fiecare concert “Atunci cand canta –Eruption – Eram ceva de genul – fuck, n-am mai auzit in viata mea o chitara care sa sune astfel. Este Hendrix-ul generatiei noastre.” declara el.

Rita Haney, iubita lui Dimebag relateaza cum cei doi chitaristi s-au intanlit: “Darell doar ce il vazuse pe Van Halen in Midlan, Texas cu cateva saptamani inainte si atunci avea sa fie prima data cand Dime il intantlea pe Eddie. S-au imbratisat inainte si dupa concert. Dime a ajuns sa cante cu Eddie la probele de sunet. Era ca un copil intr-un magazin cu bomboane.” isi aduce aminte Rita.

Casti Gaming SteelSeries Arctis Pro Wireless (Negru)

Vinnie Paul isi aduce aminte cum a decurs intanlirea atunci cand EVH la abordat intr-un club din Texas cu cateva saptamani inaininte: “Vorbeam deja de vreo 10 minute si supne – Stii, este foarte haios. Stam de vorbe abia de 10 minute si e incredibil cate lucruri avem in comun – tu, fratele tau, eu si Al [ex Van Halen]” Si este incredibil ca acea discutie a avut loc.” isi aduce aminte Paul.Imagini pentru dimebag and evh

Paul isi aduce aminte ca Eddie a fost foarte grijuliu. “Eddie a trimis o limuzina sa ne ia, ceea ce a fost foarte cool. Ne-a adus fix langa scena pentru soundcheck si ne-am imbratisat. Si concertul a fost extraordinar.” El a continuat. “Si nu o sa uit ca eram in avion, zburam inapoi spre Dallas si fratele meu mi-a spus – Stii ce? Daca avonul s-ar prabusi acum, as fi ok cu treaba asta. Am reusit in sfarsit sa il intanlesc pe omul din cauza caruia cant la chitara. A fost un moment foarte special.”

Dupa moartea lui Dimebag, familia si prietenii au discutat cu ce chitara va fi acesta ingropat, sicriul fiind deja comandat de Gene Simmons si Paul Stanley numindu-l si Kiss Kasket. EVH a sunat de asemenea, isi aduce aminte Haney “Dime deja pregatisera 30.000 $ in seara in care s-au intanlit. Asta pentru una dintre chitarele dungate ale lui Eddie, dar EVH i-a spus ca va face ceva special pentru el. Asa ca l-am intrebat daca ii va face o chitara dungata pentru Darell. El a spus – Modelul cu rosu, alb sau cea cu negru? – Si am spus -Nu, lui Dime ii placea modelul galben cu dungi negre.”

In timpul inmormantarii de pe 14 decembrie, Eddie Van Halen a sosit cu o chitara, care in mod surprinzator nu a fost un model de serie, ci originalul. El i-a spus lui Haney “Un original trebuie sa aibe parte tot de un original.” Dar nu s-a putut duce sa ii vada corpul lui Darrell spunan: “Nu pot intra acolo. Vreau sa imi amintesc de el asa cum a fost in seara in care ne-am intanlit.” Asa Eddie Van Hallena ingropat chitara alaturi de Dimebag Darell

Eddie Van Halen a rostit un discurs pentru cei dragi lui Dimebag spunand: “Sunt aici din acelasi motiv ca tot ceilalti. Dime a fost un tip plin de viata. El a trait si respirat Rock’n Roll“. Apoi a adus telefonul langa microfon pentru ca toata lumea sa auda mesajul inregistrat de Dimebag pentru el, care suna asa: “Iti multumesc din suflet pentru cea mai tare, inaltatoare su euforica experienta ever.”

Sustine proiectul => PayPal-Donate-Button-PNG-HD

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook 

lensa.ro