Tot ce trebuie sa stii despre formatia Deftones - Contemporary-Establishment

Tot ce trebuie sa stii despre formatia Deftones

Tot ce trebuie sa stii despre Deftones

Deftones este unul din primele grupuri care au alternat riff-urile grele si voci tipate sau soptite. Grupul s-a format in Sacramento, California in anul 1988 atunci cand liceenii Stephen Carpenter (chitara), Abe Cunningham (tobe) si Chino Moreno (voce) au inceput sa se intanleasca. Au ales numele Deftones si au inceput sa cante la scurt timp dupa aceea, avand mai multi basisti inainte de a-l gasi pe cel permanent ca fiind Chi Cheng.Imagini pentru deftones

Desi grupul se baza pe stilul heavy-metal, la inceputul anilor ’90 Deftones si-a extins spectrul muzical , inspirat de alte trupe pioniere precum Tool, Rage Against the Machine sau Faith No More. Dupa ce trupa s-a inchegat, la scurt timp baietii au semnat un contract cu casa de discuri a Madonei, Maverick. Cu ajutorul producatorului celor de la Soundgarden si Pantera, Tery Date, cvartetul s-a lansat primul album de debut full-lenght, Adrenaline in octombrie 1995. Albumul acestora nu a fost un succes instantaneu, dar Deftones a construit o baza de fani foarte dedicata trupei si au facut turnee lungi deschizand pentru artisti mari precum Ozzy Osbourne, L7 sau Korn. O data ce vanzarile albumului Adrenaline au inceput sa creasca, sarind la peste 200.000 de exemplare, asteptarile au crescut pentru urmatorul album ce urma a fi lansat “Around the fur“.

Lansat in 1997 “Around the fur” a catapultat trupa in topul alt-metal si au ajuns la MTV si radio cu piesa “My own Summer (Shove It) si Be Quiet and Drive (Far Away)”. La ceva timp dupa lansarea albumului turntable-istul/keyboardistul Frank Delgado (care a ajutat la compozitia primelor doua albume) s-a alaturat oficial si a exstins numarul trupetilor la 5.

Un EP Live de 7 piese a fost lansat in 1999 dar in acelasi timp Deftones lucra la un al treilea album (Cheng in acelasi timp lansand o inregistrare Spoken Word, The Bamboo Parachute).

Boxe raft TAGA Harmony TAV-808B (Negru)

White Pony a fost lansat intr-un final in iunii 2000 si s-a dovedit a fi unul dintre cle mai asteptate lansari rock ale anului. Albumul al fost un alt succes (debutand pe locul trei ale topurilor anului) si a aratat ca trupa nu se teme sa experimenteze cu soundul-ul lor intrucat Moreno a doptat influentele rock ale anilor ’80 de la trupe precum The Cure si Smiths.

Imagini pentru deftones white pony
White Pony

Dupa un turneu extins pentru “White PonyMoreno a format Team Sleep si a inceput inregistrarile unui album, care a suferit intarzieri intr-un final a avut lansarea in 2005.

Nu dupa mult timp Deftones s-a reunit pentru a lucra la idei noi care s-au transformat materiale pentru un nou album. Foarte asteptat atat de fani cat si de critici Deftones a lansat in mai 2003 single-ul “Minerva“. Nu dupa mult timp au inceput turneul “Summer Sanitarium” cu Metallica, si Linkin Park. Deftones au ajuns pe primul loc in Billboard 200 iar nu dupa mult timp acestia au luat o pauza binemeritata pentru odihna si proiecte secundare.

Imagini pentru summer sanitarium
Summer Sanitarium

In octombrie 2005, Deftones a emis un set de doua discuri “B sides” cu raritati inainte de a reveni cu un nou album “Saturday Night Wrist” un an mai tarziu.

In 2007, Deftones a inceput sa lucreze la “Eros” care urma sa fie cel de-a saselea album.

Albumul a intarziat sa apara deoarece basistul trupei a fost implicat intr-un grav accident de masina care la tintuit intr-o coma adanca. Cheng a fost inlocuit de Quicksand Servio Vega in 2009 iar trupa a revenit in turnee si inregistrari. Nu dupa mult timp in anul 2010 trupa lanseaza un nou album intitulat “Diamond Eyes“.Imagini pentru chi cheng

Cheng si-a recapatat partian constiinta in 2012 si s-a intors acasa pentru recuperari dar nu a fost niciodata in forma pentru a canta sau inregistra cel de-al saptelea album al trupei Koi No Yokan. In ciuda recuperarii sale Cheng a murit din cauza unui stop cardiac pe 13 aprilie 2013 la varsta de 42 de ani. In 2014 pentru a comemora un an de la moartea instrumentistului, Defones lanseaza pisa “Smile” de pe albumul nelansat “Eros“. Doi ani mai tarziu in aprilie 2016 formatia lanseaza albumul “Gore“.

in 2017 Chino Moreno a dezvaluit ca Deftones a inceput sa scrie materiale pentru un nou album care ar fi trebuit sa fie lansat undeva in 2019. Chino a continuat sa precizeze ca trupa va merge intr-o directie diferitata fata de “Gore” si ca el ar face un pas inapoi de la compozitia piselor lasandu-l pe Stephen Carpenter si Abe Cunningham sa fie mai implicati in proces. Chino fiind intrebat recend despre noul album a declarat ca piesele sunt “considerabil mai grele” decat cele de pe “Gore“.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook 

bauturialcoolice.ro

17 gânduri despre “Tot ce trebuie sa stii despre formatia Deftones

Lasă un răspuns