5 lucruri despre Superman care nu au nici un sens - Contemporary-Establishment

5 lucruri despre Superman care nu au nici un sens

Biography – Superman

Universul DC este oficial cel mai vechi univers de supeeroi impartit in benzi desenate si cu asta vin mii de probleme de-a lungul a peste 75 de ani. Dupa cum iti vor spune atat DC cat si Marvel, mentinerea unei continuitati intr-un spatiu controlat precum acesta, nu este chiar cel mai usor lucru din lume. Acesta este motivul pentru care vei gasi o multime de anomalii si cidatenii de-a lungul istoriei eroilor preferati. De la o luna la alta, sau chiar de la o generatie de fani la alta nu este un lucru atat de mare, dar daca arunci o privire asupra imaginii de ansamblu de-a lungul vietii a unui supererou, exista o multime de lucruri care par sa nu aibe sens.

Sa il luam pe Superman spre exemplu. “Man of Steel“, Kal-El de pe planeta Krypton cunoscut sub numele de Clark Kent din Smallville, Kansas a luat nastere prin anul 1938, iar din acea perioada au fost numeroase crize si tipuri de Armaggedon multiversal, care au rezultat din recrearea lui Superman…oricare ar fi opusul unui reboot, ceea ce l-a facut sa se intoarca la o versiunea din doua universuri anterioare. Benzile desenate si aceste universuri pot fi complicate, de aceea am decis sa enumeram cateva lucruri despre Superman care nu au nici un sens.

Deghizarea lui Klark

Image result for clark kentO Sa il aducem in discutie desigur pe cel mai evident – elefantul din camera, daca vrei. Daca ar fi sa luam chestiunea in termeni realisti, cel mai mare lucru care nu are absolut nici un sens in lexiconul suoper eroilor, este faptul ca nu il ecunoste nimeni pe Superman atunci cand isi pune ochelari.

Au fost cateva incercari de aexplica acest lucru in benzi desenate de-a lungul anilor, dar adevarul este ca nu trebuie sa aibe sens, trebuie doar sa il acceptati. Este ca ultimul litmus pentru cititorii de benzi desenate noi: daca poti considera faptul ca o pereche de ochelari ascunde identitatea celui mai cunoscut super-erou din lume, atunci esti absolut gata pentru tot ce altceva iti vor prezenta benzile desenate.

Arma cu raze Krypton

Ar putea fi dificil de imaginat, dar a fost o perioda in care Superman nu era numele masiv pe astazi. Superman este un nume masiv de multa vreme , dar cateva informatii de inceput nu par chiar atat de stabile.

Batman v Superman: Dawn of Justice

Din acest motiv acest Krypto-Raygun nu are absolut nici un sens, acum ca povestile despre Superman au fost atat de bine stabilite. In primul rand Superman nu foloseste niciodata arme, sunt cam inutile atunci cand esti Man of Steel. In al doilea rand criptonita ii cam face rau. Cum ar putea sa foloseasca un pistol cu raze, alimentat de un fragment verde radioactiv al planetei sale de origine (presupunand ca asta face acest Krypto-Raygun).

Era o persoana nasoala

Copertile de benzi desenate au fost intotdeauna o parte cruciala a industriei. Daca doresti ca produsul tau sa se vanda bine, trebuie sa ai o coperta atragatoare. acest lucru nu a fost niciodata mai adevarat decat in epoca de aur a benzilor desenate, atunci cand benzile desenate nu erau lumitate doar in magazinele de profil, ci si la standuri de ziare pentru a fi vazut de un public mai mare.

Copertile revistelor cu Superman, erau bizare in acea perioada care era oricum destul de tulbure. Dar copertile iti sareau cel mai mult in ochi din cauza ciudateniilor care apareau pe ele. Superman era magar, nasol, cu glume proaste. De cele mai multe ori erau trucuri de manipulare, iar uneori nu aveau nici un sens, si nici nu era nevoie, atata timp cat cumparai revista.

Super man intr-un film pentru adulti cu Big Barda

La fel ca restul benzilor desenate cu supereroi care au fost listate pentru atat de mult timp, cele cu superman au devenit ciudate. Dar lucrurile nu au fost mai ciudate decat in momentul in care “Man of Steel” si Big Barda aproape au ajuns sa joace intr-un film pentru adulti. S-a intamplat in revista cu numarul #593 din 1987 scrisa de John Byrne si Keith Williams.

Asta a fost mana lui Sleez de pe Apokalips care a fost aruncat pe Pamant deoarece era prea ziudat. El reuseste sa ii vrajeasca pe Barda si pe Superman fortandu-i la acte “degradante”, dar din fericire, Superman rezista pentru ca este “prea pur”. Este un concept nebunesc pentru o revista de benzi desenate, de asemenea putin dark si ridicol. Este genul de revista care nu putea sa apara decat in anii ’80.

O versiune de Mini Superman

Pana in 1958 Superman era deja de vreo 20 de ani, ceea ce inseamna ca povestile bune erau deja spuse. Bine, asta nu este in intregime adevarat, dar ai putea crede ca scriitori aruncau cu tot felul de idei ciudate pentru a vedea ce poate prinde.

In Superman #125, “Man of Steel” descopera o nava spatiala mica in timp ce incearca sa salveze Metropolisul dintr-un cutremur. Nava explodeaza si il imbonlaveste cu o ciudata putere sa a proiecta o versiune minuscula a lui insusi, una care executa toate lucrurile pe care Superman nu le poate face. In cele din urma se sacrfica pentru a-l salva pe Superman, sfarsind una dintre cele mai ciudate puteri a lui “Man of Steel“.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook 

maranc.ro