5 piese care demonstreaza ca vocea lui Chris Cornell a fost cea mai buna voce a generatiei sale

5 piese care demonstreaza ca vocea lui Chris Cornell a fost cea mai buna voce a generatiei sale

Vocalistul Chris Cornell a fost binecuvantat cu o voce uimitoare cu un range de 4 octave. Puterea vocii frontman-ului Soundgarden si Audioslave nu a fost vreun secret in randul fanilor, dar a fost un soc pentru ascultatorii mai putin initiati in ale rock-ului. Iata 5 piese ce demonstreaza calitatile fenomenale ale lui Cornell.

1. Spoonman

Unul dintre primele hit-uri mainstream ale celor de la Soundgarden, Spoonman din 1994 are o semnatura complexa de timpi. De asemenea piesa prezinta povestea unui interpret stradal din Los Angeles numit Artis care a si ajuns sa fie personajul principal din clipul lor. In aceasta versiune alternativa, in primele doua minute ale piesei auzim doar vocalizele lui Cornell si track-uri de percutie (realizate de Artis la linguri).

2. Billie Jean

Deci Cornell era cunoscut pentru tipete rough-edged acest cover dupa Michael Jackson arata faptul ca voceal lui putea fie blanda, chiar tandra. Incetinind ritmul hitului Jackson din ’92, Cornell transforma piesa in cu totul ceva nou oferindu-i un sound tandru.

3. Black Hole Sun (voci izolate)

Cel mai tare hit Soundgarden a fost si unul dintre cele mai melodice, un gig pop nebun de tip The Beatles. Dupa cum a spus si chitaristul Kim Thayil “the spoonful of sugar that helps the medicine go down”. Este de asemenea si una dintre cele mai frumoase piese din punct de vedere vocal a lui Cornell. Aici auziti doar vocile dezvelite de chitarele distorsionate ale lui Thayil. Controlul vocii lui Chriss Cornell pe aceasta este incredibil.

4. Black Rain (voci izolate)

Dovada ca vocea lui Cornell s-a imbunatatit o data cu varsta. In 2010 a revenit pe o piesa Soundgarden neterminata din 1991, inregistrand noi voci noi si intrumental pentru a se potrivi cu inregistrarile originale. Poti auzi clar vocile izolate intr-o reprezentatie ce aduce aminte de Robert Plant de la Led Zeppelin in cele mai bune momente ale sale. Acestea vocalize iti vor face piele de gaina deoarece Cornell pare sa inceapa un duet cu el insusi.

5. No Such Thing (acoustic)

Inregistrat intr-un radio din Los Angeles, aceasta este vesiunea acustica a single-ului principal de pe cel de-al doilea album solo a lui Cornell. Pe aceasta piesa in loc sa incerce sa umple arene cu vocea sa, da o reprezentatie intima si urgentata pe masura ce piesa continua. Dupa moartea artistului versurile intunecate ale acestei piese s-au viralizat: “I saw the world, it was beautiful / But the rain got in and ruined it all“.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook

consumer.huawei.com