Top 10 filme Rock'n Roll - Contemporary-Establishment

Top 10 filme Rock’n Roll

Oricat de mult ne-ar placea muzica rock, uneori simtitm sa mai facem cate o pauza din a o asculta si de a face ceva diferit – cum ar fi, sa spunem…sa vizionam niste filme despre rockereala, rock’n roll sau metal music. De la biografii, filme cu trupe fictive sau documentare rock-ul si filmul merg legate de lanturi de multe decenii. Asa ca da volumul mai tare la boxe si aprinde-ti bricheta caci avem o lista cu Top 10 filme Rock’n Roll.

10. ‘The Buddy Holly Story’

In zilele noastre Gary Busey este cunoscut mai mult pentru activitatile sale ofscreen decat ca actor, dar in 1978 rolul sau in filmul “The Buddy Holly Story” i-a castigat o nominalizare la Oscar. Si chiar pentru un motiv foarte bun: acesta si-a inregistrat propriile interpretari pentru coloana sonora a filmului si a slabit mai multe de 30 de kilograme pentru a intra in rol. Este una dintre cele mai bune interpretari biografice.

9. ‘La Bamba’

Cu o reprezentatie extraordinara a lui Lou Diamond Phillips si o coloana sonora extraordinara cu piese Los Lobos La bamba” din 1987 a filmul potrivit la momentul potrivit. Nu numai ca a fos lansat in timpul unui val de nostalgie pentru anii ’50 – ’60 dar a adus si un omagiu sensibil unei figuri importante ai primilor ani ai rock-ului.

8. ‘Rock ‘n’ Roll High School’

Din punct de vedere tehnic filmul ‘Rock ‘n’ Roll High School’ nu este un film excelent. Insa aceasta productie a lui Roger Corman s-a orientat clar catre categoria de filme de arta si a lovit bullseye oferind raseste anarhice si fiind practic un impletitura de piese a celor de la Ramones. Vrem nu vrem ‘Rock ‘n’ Roll High School’ este un clasic.

7. ‘Pink Floyd – The Wall’

Vazut ca fiind unul din cele mai bune filme ale genului, cel mai probabil ‘Pink Floyd – The Wall‘ trebuie vazut atunci…cand ai starea de spirit potrivita. Chiar daca acesta nu este pentru toata lumea, aceasta clasica adaptare a clasicului album Floyd compune un ansamblu raw si o putere ciudata ce pune stapanire pe tine.

6. ‘Quadrophenia’

Multe filme rock par sa paleasca in spatele coloanelor sonore ce le insotesc, insa ‘Quadrophenia’ din 1979 adopta o abordare diferita, folosind muzica pentru a adauga un plus de forta povestii din spatele albumului trupei “The Who” din 1973.

5. ‘American Graffiti’

“Unde ai fost in ’62”. ei bune sunt sanse destul de mari sa nu te fi nascut atunci. Dar sansele sunt la fel de mari sa recunosti emotiile experimentate din filmul “American Graffiti” de George Lucas. Atunci cand vei cauta o dovada cinematografica a muzicii impletite cu emotiile noastre cele mai profunde merita o vizionare a acestuia.

4. ‘Almost Famous’

Majoritatea filmelor rock se concentreaza pe viata si experientele muzicienilor. ‘Almost Famous‘ nu este neaparat foarte diferit. Dar de data aceasta privim totul prin ochii unui fac (Patrick Gugitcare a joaca o versiune a scriitorului/regizorului Cameron Crowe) care este pun in postura once-in-a-lifetime a unui reporter adolescent pentru revista Rolling Stone. Acesta ajunge in turneu cu o trupa rock. Arcul narativ este destul de previzibil dar povestea este una frumoasa sustinuta de muzica extraordinara.

3. ‘The Blues Brothers’

Bine, ok, ei sunt “Blues Brothers” nu “Rock Brothers”. Nu ne intereseaza semantica. Nu numai ca in aceasta versiunea superioara a schitei ‘Saturday Night Live’ este popularizata de John Belushi si Dan Aykroyd dar este si o comedie super tare ce pune in actiune o calatorie rock’n roll. De asemenea filmul este un tribut puterni, profund afectuos pentru unii din muzicienii cei mai importanti pentru primii ani ai muzicii rock precum Ray Charles, Aretha Franklin, Steve Cropper si Duck Dun. In plus sa fim seriosi, acest film iti ofera una dintre cele mai spectaculoase urmariri cu masini.

2. ‘A Hard Day’s Night’

Nu a fost primul film inspirat din muzica rock dar este unul foarte bun. Creat in mod clasic ‘A Hard Day’s Night‘ este o ecranizare naturala a celor de la The Beatles.

1. This Is Spinal Tap’

Chiar daca s-ar opri la satira ‘This Is Spinal Tap merita un loc in lista noastre top 10 rock’n roll films. Insa mockmentarul de succes a lui Rob Reiner merge mai departe de atat demonstrand o recunostinta profunda si dragoste pentru muzica, ca sa nu mai vorbim de muzicieni. “This Is Spinal Tap‘ s-a transformat cu timpul intr-un cult clasic nascand o legiune de imitatori insa nici unul neputand apropiinduse de original. Poate l-ai vizionat, poate ca nu insa hei…exista tot timpul loc pentru inca o vizionare “This Is Spinal Tap”

 

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Colaborari foto => facebook.com/TurcuDanielAlexandru

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook

dynutrition.ro

Lasă un răspuns