Mersul la concerte iti prelungeste viata

Mersul la concerte iti prelungeste viata

IMG_3437

Probabil cunosti deja beneficiile terapiei prin muzica ce ajuta la tratatea afectiunilor precum anxietatea si depresia. Exista beneficii similarea si in cazul muzicii live atunci cand mergi sa iti vezi trupa favorita pe scena?

Ei bine iata un studiu ce iti va gadila simturile: Mersul la concerte cel putin o data la doua saptamani iti poate prelungi viata cu pana la noua ani.

Sa mergi la concert si sa traiesti mai mult? Posibile legaturi

IMG_2934

Studiul a descoperit ca petrecerea a doar 20 de minute in cadrul unui concert live iti poate creste starea de bine cu 21 %. Acelasi studiu a avut in vedere si alte activitati de wellness, inclusiv yoga, plimbatul animalelor de companie dar nici unul nu s-a comparat mersul la un concert live unde te poti exterioriza, canta cu voce tare, dansa, circle pit sau alte nebunii de genul.

Muzica live se pare ca poate imbunatati incredibil de mult markerii ce tin de spectrul fericirii. Iata cateva puncte:

– O crestere de 25 % a respectului de sine
– O alta crestere de 25 % a sentimentului de apartenenta a unui grup (probabil atunci cand te afli in moshpit?)
– O crestere de 75 % a stimulilor mentali

Cei ce merg la concerte au avut cel mai mare scor atunci cand au fost intrebati despre fericire, productivitate si self-esteem. Acest studiu se pare ca a fost facut de o companie de telecomunicatii prin intermediul careia se vand si bilete la concerte. De asemenea se pare ca in cadrul celuiasi studiu au fost descoperite dovezi stiintifice ca muzica te poate ajuta si cu un boost asupra sanatatii fizice.

8 alte moduri in care muzica iti poate imbunatati sanatatea

Image result for music as therapy
Muzica poate reduce durerea si anxietatea in cazul operatiilor. O meta-analiza a descoperita ca ascultarea muzicii in medii ce tin de chirurgie, poate scadea semnificativ anxietatea si durerea pacientilor adulti.

Muzica reduce stresul. Muzica este un instrument eficient pentru persoanele ce se confrunta cu traumatisme si simptope PTSD (Post-traumatic stress disorder).

Muzica iti stimuleaza creativitatea. Cand ai nevoie de putina inspiratie pui mana pe castile conectate la device. Dar in acelasi timp asigura-te ca muzica este una optimista/pozitiva. Un studiu publicat de jurnalul Plos ONE a descoperit ca ascultatul muzicii pozitive poate declansa niveluri mai mari de creativitate in cumparatie cu lucrul sau brainstorming-ul in tacere.

Muzica imbunatateste somnul. Cauti remedii impotriva insomniei? Te chinui sa adormi? Un studiu a a descoperit ca ascultatul muzicii clasice ii ajuta pe elevi la imbunatatirea calitatii somnului.

Muzica te ajuta sa alergi mai repede. Cand alergatorii de distante mari asculta muzica acestia tind sa isi imbunatateasca performantele si chiar sa alerge mai rapid.

Muzica imbunatateste memoria. Daca inveti o alta limba, muzica te poate ajuta. Un studiu realizat pe adulti ce invatau limba maghiara a descoperit ca cei ce au cantat frazele pe care le invatau si-au amintit cu o precizie mai mare decat cei ce au recurs doar la rostitul acestora.

Muzica ajuta la controlul nervilor la volan. Traficul te inebuneste? Ascultatul muzicii in timpul condusului iti imbunatateste starea de spirit, ceea ce iti poate afecta pozitiv comportamentul la volan.

Muzica ajuta in cazul celor ce sufera de depresie. Un studiu realizat pe 251 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 16 ani a descoperit ca terapia muzicala a imbunatatit respectul de sine si a scazut simptomele depresiei asupra copiilor in comparatie cu cei ce au primit terapie standard.

Ce sa faci daca nu poti ajunge la un concert?

IMG_3429

Din varii motive nu poti ajunge la concert? Nu te grabi sa tragi concluzii pripite! Chiar si a merge la concert o data sau de doua ori pe an poate fi un tratament distractiv ce poate aduce beneficii reale pentru sanatate. Dar exista o multime de alte modelitati prin care poti face loc muzicii in viata ta:

– Asculta muzica la casti atunci cand muncesti
– Baga un jam session in masina
– Asculta muzica in timp ce iti prepari cina in loc sa te uiti la varii porcarii de la TV
– Incepe studiul unui instrument
– Alege restaurante sau baruri in care se canta muzica live atunci cand iesi in oras
– Cere ajutotul unui prieten sa iti faca un playlist pe o platforma de steaming ges Spotify
– Reasculta albumule preferate ale adoescentei
– Cauta videoclipuri live cu trupele preferate pe Youtube

Concluzii despre mersul la concerte si viata prelungita

– Participarea la un concert live o data la doua sptamani poate adauga 9 ani de viata potrivit unui studiu din 2018
– Patriciparea in cadrul unui concert creste sentimentul de bunastare cu 21 %
– Participarea la concerte sau alte activitati ce implica muzica live poate creste sentitmentul de apropiere fata de alti oameni, creste stimularea mentala si stima de sine
– Exista studii bine documentate prin care demonstreaza ca ascultatul muzicii aduce beneficii imense pentru cei ce sufera de depresie, PTSD si de asemenea imbunatateste creativitatea si calitatea somnului.

Sustine proiectul => Contemporary-Establishment

Servicii Foto-Video => https://bit.ly/2NHdcIX

Intra in comunitatea sustinatorilor de arta contemporana printr-un Like paginii de Facebook

dynutrition.ro