CLASSIC ALBUM REVIEW – JIMI HENDRIX EXPIRIENCE “ELECTRIC LADYLAND” DELUXE EDITION

CLASSIC ALBUM REVIEW – JIMI HENDRIX EXPIRIENCE “ELECTRIC LADYLAND” DELUXE EDITION

Classic Review Albums – Jimi Hendrix Expirience “Electric Ladyland”

In anul 1968 Jimi Hendrix avea multe de spus cand a lansat albumul “Electric Ladyland” al treilea si in acelasi timp ultimul album Jimi Hendrix Expirience. Acest lucru il poti auzi in dublul album sub forma unui free-form jam session, cu infulente Psych-Rock.

Perioada in care a fost lansat acest album este una foarte plina si productiva pentru Hendrix care nu va mai lansanici un album de studio inainte de moartea sa doi ani mai tarziu. De ani de zile materialul inregistrat materialul inregistrat , inainte in timpul si imediat dupa sesiunile Ladyland si-a gasit drumul spre colectiile postum.

Materialul cu 4 discuri contine o versiune remasterizata a albumului original cu 16 piese, o versiunea mixata surround-sound pe Blu-ray, un disc cu demo-uri nelansate si un CD cu inregistrari din concert care arata cat de puternic poate fi trio-ul format din HendrixMitch Mitchell si Noel Redding in afara studioului.
Piesa centrala a pachetului este insusi albumul Electric Ladyland, o colectie inca uluitoare de track-uri, jam sessions si incredibilul cover dupa Bob Dylan “All along the Watchtower“. Cele mai tari melodii “Crosstown Traffic“, “Voodoo Child“(Slight Return) reusesc sa incorporeze stiluri ca blues, pop, soul si rock in imnuri atemporale si originale ce definesc trecutul.

Unele dintre ele sunt putin messy iar unele pot suna astazi a piese psihedelice fara sens. Dar nu exista negare a viziunii chitaristice lui Jimi Hendrix, pliata intr-o concentrare mai accentuata. Este cel mai personal album al lui Hendrix, o sarbatoare a studioului cu posibilitati nelimitate.

Electric Ladyland – Demo

Discul cu demo-uri arata cat de mult au evoluat piesele pe masura ce MitchellRedding si alti instrumentisti au intrat in proces. Variantele scheletice ale pieselor “Voodoo Chile” si “Long hot summer Night” cu doar Hendrix si chitara sa, au putin din dinamica si energia finala pe care o intregeste restul trupei. Piese precum “Angel” si “Snowballs at My Window” ce nu au ajuns la versiunea finala sunt mai interesante datorita faptului ca sunt doar in stadiul raw.
Set-ul Live – inregistrat la Hollywood Bowl pe 14 septembrie 1968 cu aproape o luna inainte de a fi lansat Electric Ladyland – contine doar o singura piesa de pe album dar este un punct culminant al concertului: un incredibil “Voodoo Child” de 8 minute.

Aceste doua CD-uri dezvaluie o imagine mai completa a realizarilor Electric Ladyland cat si munca depusa de catre artisti la modelarea cantecelor in peisaje sonice dar si de inginerul de sunet Eddie Kramer. Vezi “1983..(A Merman I Should Turn to Be)” care ar putea fi cea mai epica inregistrare de 13 a lui Hendrix compusa din layere de feedback, sunete de pescarusi, chitare backward si falute.

Jimi Hendrix Experience

Toata aceasta nebunie a avut totusi un pret. Jimi Hendrix Experience s-a despartit in anul ce avea sa vina. De asemenea Hendrix s-a despartit si de managerul cu care lucra de foarte mult timp. In cele din urma si-a gasit drumul catre un nou trio. Intr-un fel editia Deluxe aniversara de 50 de ani marcheaza sfarsitul unei ere glorioase si inceputul celei de-a doua, in mare parte una neterminata. Chiar daca unele dintre ele par a fi inutile – demo-urile ofera anumite revelatii; concertul devine zgomotos si incetosat pana la sfarsit. Electric Ladyland inca suna extraodinar si este un triumf in fata timpului.

Pentru mai multe evenimenteclipuri live , rock muzic cd’s & Vinyl’s viziteaza:

Magazin online => https://contemporary-establishment.ro/magazin-online

Event Planner => https://contemporary-establishment.ro/events/

PACHETE FOTO VIDEO IEFTINE => https://contemporary-establishment.ro/category/pachete-foto-video/

Event Tickets Online – Acceseaza link-ul => Bilete-Evenimente

carturesti.ro

Lasă un răspuns