Joe Satriani va lansa Demo-urile primei sale trupe THE SQUARES

Joe Satriani va lansa Demo-urile primei sale trupe THE SQUARES

Stiri – Joe Satriani – The Squares

O colectie de demo-uri nelansate de catre prima trupa a lui Joe Satriani (comanda albume AICI), The Squares, va fi pusa la dispozitie pe 5 aprilie prin Strange Beautifull Music. In The Squares activau Andy Milton la chitara bass si voce, Jeff Capitelli la tobe si desigur Satriani la chitara.

“In Berkeley, California la sfarzitul anilor ’70 cumnatul meu Neil Sheenan si cu mine am decis sa ne facem trupa” a spus Satriani. “Trebua sa fie un trio pop cu mine la chitara iar Neil se ocupa de versuri. Am cautat un baterist si un bassist iar in decembrie 1979 i-am gasit performand live in scena locala. Vocalul si bassistul Andy Milton era din Cleveland Ohio si avea o voce modern -day Elvis

“Bateristul nostru, Jeff Capitelli doar ce terminase liceul. Era un fenomen local si avea un groove tip Charlie Watts dar cu o energie mai ferocecare ar fi ajutat trupa pe scena New Wave. Ne-am numit The Squares sau uneori doar Squares. Existau si alte trupe cu acelasi nume, dar eram hotarati sa pastram noi acest nume. Asta nu s-a intamplat. Eram o combinatie de Van Hallen si Everly Brothers. Un mix de heavy metalrock’n rollpunk si new wave. Era greu sa mentimen un still.”

“In timp ce incercam sa obtinem un record deal cu o casa de discuri si sa devenim rockstaruri ne-am distrat de minune dar in acelasi timp am si compus muzica de calitate. Se pare ca am existat la timpul total nepotrivi. In cele din urma am parasit trupa si am inceput cariera solo. A fost foarte greu sa parasesc proiectul in care am dat tot ceea ce am putut si in care mi-am pus sufletul pe tava dar acest lucru trebuia facut.”

Demo-urile de pe “Best of the Early ’80’s Demos” au fost inregistrate si mixate de catre inginerul de sunet al trupei John Cuniberti. Inregistrarile sunt acum remixate, remasterizate si digitalizate de catre Cuniberti.

“Am restaurat inregistrarile originalesi le-am adus in era difgitala iar cu mainile si urechile minunate ale lui John am remixat tot ceea ce am facut in studio.” a spus Satriani
“suna mai bine ca niciodata. John a avut grija sa pastreze sound-ul initial a trupei privind aranjamentele muzicale si feeling-ul.”

Pentru mai multe evenimenteclipuri live si fotografii viziteaza:

facebook.com/contemporaryestablishment

/events/

youtube.com/contemporaryestablishmentro

Comanda bilete online pentru evenimentele preferate accesand link-ul => Bilete-Evenimente

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.